Kjøttforbruket må reduseres
Endringer i kosthold, inkludert i kjøttforbruket, er ett av de viktigste tiltakene enkeltpersoner kan gjøre for å redusere klimagassutslipp
Endringer i kosthold, inkludert i kjøttforbruket, er ett av de viktigste tiltakene enkeltpersoner kan gjøre for å redusere klimagassutslipp
Biokull er en form for organisk materiale som kan brukes både til å bedre jordkvalitet og redusere klimagassutslipp.
Matutslippene kan kuttes med rundt 15 prosent hvis vi bytter ut biffen mot svin, kylling eller fisk. Og hele 25 prosent om vi også kutter matsvinn.
PLATON anbefaler å se OECDs gjennomgang av norsk miljøpolitikk, med gode fremleggelser og diskusjoner og PLATON-leder Taran Fæhn i panel.
Hvordan beregne klimagassutslippene fra jordbruket? Ny rapport presenterer omfattende beregninger for norsk matproduksjon, husdyr og jordbruksareal.
Den offentlige støtteordningen Klimasats har bidratt til mer klimavennlig landbruk på Hadeland og at det kastes mindre mat i Trondheim.
Omlegging av tilskudd fra husdyr til areal kan være effektive virkemidler for å forene reduserte utslipp av klimagasser med et aktivt jordbruk.
EU la frem sin plan for endringer i klimapolitikken i september 2020. Hvilken betydning får EUs plan for landbruket i Norge?
Forskere etterlyser bedre forskningsinfrastruktur og mer dokumentasjon av klimaeffekten av tiltak i ulike dyrkingssystemer. I 2018 stod jordbruksrelaterte klimagassutslipp for 4,5 millioner tonn CO2-ekvivalenter i Norge, noe som utgjør omlag åtte prosent av de totale klimagassutslippene her til lands. I tillegg er det bidrag fra arealbrukssektoren,…
Til tross for enigheten om behovet for en omstilling, preges matpolitikken av utilstrekkelige insentiver for å støtte opp under en slik endring.